Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Yummy Pizza!

Το σπιτικό ζυμάρι, έχει άλλη χάρη!


Υλικά: (Για κανονικό μέγεθος)

1 ποτήρι νερό
1 φακελάκι μαγιά
2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο / ελαιόλαδο 
Μισό κουταλάκι αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει, μέχρι να γίνει ζυμάρι, να ξεκολλάει απ' τα χέρια

(Για ατομική πίτσα εφαρμόστε με τη μισή ποσότητα των υλικών)

Στην πράξη


Απλώστε κατευθείαν τη ζύμη (χωρίς ξεκούραση) σε λαδωμένο ταψί ή λαδόκολλα. Χύστε στη βάση τη σάλτσα τομάτας της επιλογής σας (ή κρέμα γάλακτος αν θέλετε να είναι λευκή), και κατόπιν τα υλικά που θέλετε (τυριά, μπέικον, ντομάτα, πιπεριές, μανιτάρια κλπ. Για τυρί προτείνω κίτρινη μοτσαρέλα ή τσένταρ). Βρέξτε από πάνω με λίγο λάδι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 10-13 λεπτά (αναλόγως το φούρνο). Ακόμα και χωρίς να κοιτάτε το χρόνο, θα το καταλάβετε από το χρώμα όταν είναι έτοιμη.

Καλή ηδονή... :)

Ντέμης

2 σχόλια: